dissabte, 23 de novembre de 2013

INAUGURACIÓ NOVA SEU SOCARRATS
divendres 29, a les 20 h
clica per augmentar la imatge

En l'acte  tindrem  ocasió  d'inaugurar  l'exposició  de  dibuixos 
"Il·lustres personatges il·lustrats" de Laura Pitarch i Laura Broch, 
formants  de LaulauenlaseuatintaTambé tindrem  música  de 
dolçaina i  tabal i  brindarem amb un vi del  país. Us hi esperem!
OBRINT PAS
PREMI “SOCARRAT MAJOR” 2014


L’Associació Cultural Socarrats de Vila-real, en sessió assembleària celebrada el 8 de novembre de 2013, aprova per unanimitat atorgar el premi Socarrat Major 2014 al grup musical valencià Obrint Pas.

L’acte de lliurament del premi tindrà lloc a la ciutat de Vila-real, el disssabte 8 de febrer de 2014, en una festa sopar. Volem convidar tots els simpatitzants i seguidors del grup a informar-se i inscriure’s a la vetllada, que podrem compartir amb els premiats, per retre’ls homenatge. Continuareu informats en aquest blog i en comunicats de premsa.
acsocarrats@gmail.com


JORNADES SOCARRAT MAJOR
CONFERÈNCIA de JOSEP VICENT FRECHINA
EN HOMENATGE A OBRINT PAS, 24 de gener de 2014

L'autor del llibre La cançó en valencià (Dels repertoris tradicionals als gèneres moderns, pronunciarà una conferència sobre la història i la significació de la música en valencià. Serà en el marc d'actes que reten homenatge al grup OBRINT PAS, guardonat amb el Premi Socarrat Major 2014. Pròximament anunciarem el lloc i l'hora.

PRESENTACIÓ LITERÀRIA
DEL PREMI CIUTAT DE PALMA "Sí, podem?" es va presentar a Vila-real

L'estrena del nou llibre de Marc Pallarès, passat divendres, va ser tot un éxit. La Llibreria Ausiàs de Vila-real es va quedar sense espai per acollir el públic que s'hi va acostar per a la presentació de "Sí, podem?", la novel·la amb la qual l'autor valencià ha aconseguit el Premi Llorenç Villalonga de Narrativa-Ciutat de Palma, els quals precisament es lliuren demà al vespre. 

Són tres històries entrecreuades de tres membres d'una família que busquen canviar el món a la seua manera, sense ser capaços de canviar la seua pròpia vida. L'acte va comptar amb la participació del professor vila-realenc Toni PitarchPREMIS "SOCARRAT MAJOR"
El prestigi del premi ha assolit l'acceptació que mereix i el reconeixement per part del mon cultural del País Valencià. Premiats des de la primera edició:

1994 - VICENT PITARCH
1995 - RADIO VILA-REAL
1996 - JOAN SIMÓN I RAFEL SÚRIA
1997 - ENRIC VALOR
1998 - FEDERACIÓ ESCOLA VALENCIANA
1999 - UNIVERSITAT JAUME I
2000 - GRUP DE DANSES EL RAVAL
2001 - ISABEL-CLARA SIMÓ
2002 - PASCUALET DE VILA-REAL
2003 - RAIMON
2004 - XARXA TEATRE
2005 - CENTRE EXCURSIONISTA CS
2006 - AL TALL
2007 - ENRIC ARENÓS
2008 - INSTITUD D'ESTUDIS CATALANS
2009 - JOSEP MEZQUITA
2010 - MARIA DEL MAR BONET
2011 - SOCIETAT CORAL EL MICALET
2012 - TONI ROYO I MANOLO CARCELLER
2013 - JAUME CABRÉ


MANIFEST DE SOCARRATS
CONTRA EL TANCAMENT DE RTVV 


L’Associació Cultural Socarrats de Vila-real vol fer constar la seua indignació pel tancament de l’ens públic Ràdio Televisió Valenciana, i se solidaritza amb els seus treballadors, després de l’anunci emés pel president de la Generalitat, Alberto Fabra.
Al nostre parer, la ràdio i la televisió públiques són un element cohesionador per a un país. Tanmateix, considerem que durant els darrers anys, Canal 9 Televisió no atenia els condicionants de servei i qualitat necessaris, no acomplia els mínims acceptables de llibertat d’expressió i de pluralitat informativa. El poble valencià no ens hem sentit identificats sinó defraudats per una plataforma comunicativa manipulada, que no representava els interessos dels valencians. Al contrari, la cultura en valencià ha estat menystinguda i oprimida per una censura anacrònica, antidemocràtica, que ens ha afectat a tothom com a receptors, però especialment als intel·lectuals i artistes que han mantingut una actitud crítica amb la ideologia al poder, caracteritzada pel balafiament econòmic en polítiques antisocials i el benefici  particular en pràctiques corruptes. Volem una televisió pública, de qualitat i en la nostra llengua, gestionada des de l’honradesa política, des de la professionalitat i la independència dels seus càrrecs, oberta als interessos de la ciutadania.
Socarrats de Vila-real continuarà reivindicant la no-violació dels nostres drets i  la cultura de la comunicació en coherència amb la història i la identitat dels valencians. Per un País Valencià en llibertat i amb institucions al servei del poble, manifestem el nostre rebuig al tancament de RTVV.

Vila-real, novembre de 2013.

Cap comentari:

Publica un comentari