dimarts, 20 de gener de 2015

Socarrats 20/1/2015

"HOMER: L'ODISSEA"
CRÒNICA EN IMATGES

"Homer: L'Odissea", de la companyia Melodemodomies, es va celebrar amb èxit al Teatre Els XIII, de Vila-real, dissabte 17 de gener, organitzat per Socarrats i patrocinat per l'Ajuntament de Vila-real. Es tracta del primer dels actes dedicats a la figura del "Socarrat major 2015", premi que l'associació cultural ha atorgat a l'intel·lectual valencià Joan Francesc Mira.
Els quatre músics del grup Melodemodomies van recrear l’univers d’Ulisses, acompanyant el rapsode Tomàs Llopis, que va fer una magnífica recitació de més d'una hora de durada, amb una selecció de versos de l’Odissea, sobre la traducció de Joan Francesc Mira. Els dibuixos de Joan Castejón animats per Eltakataka il·lustraven amb gran nivell artístic un espectacle que va fascinar el nombrós públic assistent i el va transportar al món d’un dels clàssics. Veieu les imatges de lacte.

ESPECTACLE: L'ODISSEA
 17 DE GENERGRAN ACCEPTACIÓ
DE LA MARXA CÍVICA
L'edició 2015 de la Marxa cívica ha suposat un èxit de participació, com podreu comprovar a les imatges de les instantànies divulgades a les xarxes. La participació que estrenava la Conlloga de Castelló, amb les torres humanes de la Muixeranga, la solemne i habitual desfilada i parades dramatitzades dels Miquelets del Regne de València, amb el general Basset al davant, acompanyats per autoritats i per un seguici multitudinari de ciutadans vila-realencs i dels pobles de la comarca, van donar magestuositat i simbolisme a una acte que cada any supera el grau d'collida entre la gent.
Amb els parlaments del delegat d'Acció Cultural, del president de Socarrats i del regidorsde l'Ajuntament de Vila-real, que van donar el suport institucional als organitzadors, i les ofrenes de llorer al monument de la Torre Motxa, va cloure la commemoració dels 309 anys de l'assalt i crema de Vila-real per les tropes de Felip V, un 12 de gener de 1706. ES CONVOCA LA MARXA CÍVICA
La Marxa Cívica per a recordar els fets ocorreguts els 12 de gener de 1706, quan les tropes de Felip V varen cremar Vila-real i assassinar al voltant de 300 vilarealencs. 
El proper dissabte 10 de gener, a les 18:30 hores. Des de la seu de Socarrats, carrer Carles Sarthou 38 (davant IES Tàrrega), Vila-real. Llegiu el cartell.
Dijous, 8 de gener a les 12:00h Societat

Vila-real commemora aquest cap de setmana el 309 aniversari de la Crema de la ciutat

La marxa cívica s'iniciarà dissabte a les 18.30 hores des de la seu de l'Associació Socarrats


Comentaris Comenta-ho  
    
Dolent Fluix Bo Molt bo Fabulós (2 vots)

Més de 50 persones participaran en la recreació d'uns fets ocorreguts el 12 de gener de 1706 a la ciutat. A més dels Miquelets del Regne de València, enguany s'incorporarà el grup de castellers de la Conlloga-Muixeranga de Castelló


RedactaVeu / Vila-real

Vila-real es prepara per a commemorar i recordar aquest dissabte el 309 aniversari de la Crema de la ciutat. Una marxa cívica, que des de fa 21 anys organitza l'associació cultural Socarrats i Acció Cultural del País Valencià que en els últims quatre anys ha comptat també amb la col·laboració de l'Ajuntament, per a commemorar els fets ocorreguts el 12 de gener de 1706 en el transcurs de la Guerra de Successió, quan les tropes de Felip de Borbó van assaltar, saquejar i incendiar la ciutat.

“La jornada rememora un capítol luctuós de la nostra història que considerem que és important recordar perquè aquests fets siguen coneguts pel conjunt de la població”, ha detallat el regidor de Tradicions, Pasqual Batalla, en la presentació dels actes juntament amb el president de Socarrats, Fermí Font i el delegat d’Acció Cultural, Toni Royo.

Royo ha assenyalat la importància d'aquesta commemoració “que reforça les senyes d'identitat enfront dels intents de l'actual govern autonòmic de fer creure a la ciutadania que la terra és plana, que dos més dos sumen cinc i que les nostres senyes són completament diferents a la realitat”.
Fermí Font, Pasqual Batalla i Toni Royo

Per la seua banda, Fermí Font, ha volgut agrair “el ple suport” rebut per l'actual govern per a poder portar a terme uns actes que cada vegada compten amb major participació i repercussió social. Més de 50 persones intervindran en aquesta nova convocatòria on, a més de la participació dels Miquelets del Regne de València també es comptarà, per primera vegada, amb el grup creat recentment de castellers de la Conlloga-Muixeranga de Castelló.

La marxa cívica s'iniciarà a les 18.30 hores des de la seu de l'Associació Socarrats, situada al carrer Sarthou 38, passarà pel Casal Jaume I, la plaça Escultor Ortells, avinguda de la Murà, els carrers Pere III i Major Sant Jaume, la plaça Major i els carrers Major Sant Domènec i Lluís Vives fins a arribar a la torre Motxa on tindran lloc els parlaments i l'ofrena en homenatge als vila-realencs que van morir en la coneguda com la Crema de Vila-real.

La commemoració dels fets del 12 de gener de 1706 és un dels actes principals de l'associació Socarrats encarregada també de lliurar, com tots els anys, el premi ‘Socarrat major’ que enguany recaurà en l'escriptor Joan Francesc Mira.

JOAN FRANCESC MIRA
PREMI SOCARRAT MAJOR 2015
VILA-REAL


Cap comentari:

Publica un comentari